Известие

Collapse
No announcement yet.

Нека да обобщим информацията за окачването.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщение
    Колеги ще ползвам темата за да питам, трябва ли да откачам амортесьора за да сменя преден горен носач.
    трябва да го откачиш иначе не става,откачаш одгоре
    трите болта после отдолу вилката,амортисьора пада надолу максимално до полуоската и вече отгоре имаш место да извадиш носача заедно с лапата.

Comment

Благодаря за отговорите колеги!
      Alfa 166jtd,1999

Comment

Първоначално публикувано от dani_ku4eto Покажи съобщение
        трябва да го откачиш иначе не става,откачаш одгоре
        трите болта после отдолу вилката,амортисьора пада надолу максимално до полуоската и вече отгоре имаш место да извадиш носача заедно с лапата.
        Пружината трябва ли да се "връзва"?
        Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
        Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
        "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
        When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

Не колега!
          Alfa 166jtd,1999

Comment

Благодаря!
            Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
            Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
            "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
            When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

Да уточня нещо за прословутите скърцащи втулки, може и да е полезно за някого. След обикаляне по магазини за мерцедес (и не само) и сума обяснения за това ква е тая втулка и откъде накъде пък ще става за алфа се разбрахме: втулката я знаят като тампон за заден носач, което при 166 изобщо не е вярно, а в един магазин за мерц даже ме убеждаваха,че е шарнир. Накрая разпечатах лист от каталога на Еуро07 и тръгнах с него и шублера. Справка за нуждаещите се : http://www.euro07.bg/catalog/catalog...chByCode&id=70

Както се вижда, детайлът се ползва в два модела на алфа и сума ти модели на мерц , а в зависимост от производителя се намира на цени от 14 до 26 лв бройката (или поне в такива граници я намерих аз).
              След като разгледах конструкцията на втулката, аз за себе си реших,че няма да я подменям с полиуретанов тампон
              ...
              155 1,6 TS 16V `96
              166 2,4 JTD `99
              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Само дето тея за мерцедес са сметнати по друг начин и не носят толкова. В смисъл използваната от Alfa е далеч по-трайна.

Че то има ли полиуретанов тампон за там? Щото то не е втулка, лагер е, гумите само изолират.
                Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
                HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри

Comment

Тази втулката се нарича обикновено маслена, направена е на принципа на ябълковидния болт
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от geniusloci Покажи съобщение
                    Само дето тея за мерцедес са сметнати по друг начин и не носят толкова. В смисъл използваната от Alfa е далеч по-трайна.

Че то има ли полиуретанов тампон за там? Щото то не е втулка, лагер е, гумите само изолират.
                    Не разбрах, как алфовата ще кара повече, като ги правят сума фирми под каталожен номер и никъде в магазините не са разделени, а в пловдивските магазини за италианки въобще ги няма?!? А полиуретанов тампон за там със сигурност поне Ферариста предлага.
                    ...
                    155 1,6 TS 16V `96
                    166 2,4 JTD `99
                    147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Аз имах такъв тампон(втулка и тъй подобни) от мерцедес,и за една година задна лява пак се разкрачи!

Comment

С такива съм от една година, засега не мога да кажа нищо.
                        166 2.4JTD-00г.

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                          Не разбрах, как алфовата ще кара повече, като ги правят сума фирми под каталожен номер и никъде в магазините не са разделени, а в пловдивските магазини за италианки въобще ги няма?!? А полиуретанов тампон за там със сигурност поне Ферариста предлага.
                          Алфовата я прави само една фирма и не ги предлага в каталога си. В alfaowner успешно преправяха сферичния лагер/втулка/както и да му казваме (copper+steel), за който казват, че ще надживее колата (един от тези, не ми излиза линка обаче), но е трудна работа, бях свалил всички чертежи и намерих доставчика, ама.. никой не се нави, аз нямам нужните умения да го правя. Иначе като размер съвпада с мерцедеските, а тях ги правят няколко фирми. Това е чертеж на оригиналния.

След смяната с TRW моите изкараха значително повече, всъщност още не са мръднали за близо година - предишните, нещо Le***** (не помня) изкараха точно месец. Но аз не пазя - за една година предното окачване го разбих, първо долу, сега и горе, още не съм го оправил, но тези дни ще ида.

Замяната с powerflex ми се струва неразумна - окачването отзад нали има пасивно завиване, като няма ябълка, как ще стане?
                          HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри

Comment

Първоначално публикувано от geniusloci Покажи съобщение

...Замяната с powerflex ми се струва неразумна - окачването отзад нали има пасивно завиване, като няма ябълка, как ще стане?
                            Не бях се занимавал със задницата и нямах представа що за чудо е. Сега се сблъсквам с тоя проблем
                            Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                            ...След като разгледах конструкцията на втулката, аз за себе си реших,че няма да я подменям с полиуретанов тампон
                            Ясно е, че не е удачно предвид ролята на тая втулка. А всичките писаници по въпроса ги писах, щото доколкото съм чел из форума на няколко места се препоръчват втулки от мерцедес, понеже карали повече
                            ...
                            155 1,6 TS 16V `96
                            166 2,4 JTD `99
                            147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Търси TRW, май карат най-много...

Comment

Working...
                              X